Waszym polem walki są uliczki Seiretei. Jest wczesna godzina, więc nikt się tu nie kręci. Alejki są kręte, łatwo można się tu zgubić, lub schować przed przeciwnikiem. Do Waszej dyspozycji są również dachy oraz murki o wysokości 2m.
Rzut kością k20:
Yashi - 18
Manipyureta - 15
Yashi zaczyna.
-Assasinate Jantaima.
Po tym używam zdolności Nieświadomość i odskakuję za murek tak by mnie nie zauwazył Mani.
[Musisz być zalogowany, aby przeczytać ukrytą wiadomość]
Ostatnio edytowany przez Yashi (2012-03-24 20:59:12)
Shinigami
Gdy widzę jak mój przeciwnik aktywuje swój ShiKai. Postanawiam nie być mu dłużny i też uaktywnić mój ShiKai: -Pisu ni katto, Kaze sureiyā !!! - powiedziałem głośno. Po tych słowach aktywuję umiejętność Soko no kaze
Spoiler:
Wokół mnie tworzy się zbroja z zawirowań powietrza obniżająca silę każdego ataku o -2
.
Po czym wskakuje na mur i obserwuje mojego przeciwnika.
Ostatnio edytowany przez Manipyureta (2012-03-24 21:06:12)
Tak więc obydwaj zapomnieliście o zasadach dobrego wychowania i od razu uwolniliście swoje miecze, nie pokwapiwszy się nawet na pojedyncze słowa powitania swojego przeciwnika. Manipyureta zauważa jak miecz Yashiego zamienia się w ledwie widoczny gaz [Rzut na spostrzegawczość k12, stopień trudności: 7, wynik:8 (sukces)]. Yashi znalazł się za murkiem, a Mani obserwuje co zamierza zrobić.
Dyskretnie kieruję dłonią gaz by Mani go nie zauważył. Wiem, że jestem obserwowany (nie taki był mój zamiar, ale niech myśli, ze ja o tym nie wiem).
Po tym jak gaz do niego dotrze mam zamiar wyskoczyć z kryjówki i użyć Skoku.
Shinigami
Gdy widzę, że Yashi coś kombinuje. Ja omijam ledwo dostrzegalny dym (jeśli nie uda mi się ominąć dym zostanie rozproszony przez moją zbroję z zawirowań powietrza. Po tym doskakuję do Yashi'ego i tnę go po rękach i torsie. Po czym odskakuje na bezpieczną odległość znowu omijając tenże dym. I czekam na dalsze ruchy Yashiego.
Po aktywowaniu ShiKai mam 2x większą szybkość niż on posiada. Moje 30pkt. szybkości do jego 15pkt. szybkości.
Zbroja Mani sprawia, że dym Yashiego nie jest w stanie dotrzeć do jego nosa lub ust. Dokładnie w tym samym momencie, gdy Manipyureta atakuje Yashiego, on używa umiejętności Skok. W momencie cięcia Mani nagle zorientował się, że przeciwnik zniknął z miejsca, w którym stał i znajduje się teraz za nim. Na razie jednak nie wykonał żadnego konkretnego ataku.
Tnę wzdłuż po plecach w celu pozbawienia możliwości dalszej walki. W razie niepowodzenia odskakuję za murek (inny niż ostatnim razem). Siedząc tam inkantuję sobie cichutko (w celu wzmocnienia kidou) Hadou #4 Byakurai, by móc go wystrzelić w Maniego.
Shinigami
Tak jak pisałem w poście wyżej, po cięciu odskakuje na bezpieczną odległość, i obserwuje co się dzieje z moim przeciwnikiem. Po tym co się stało przed chwilą nie ufam za bardzo moim oczom. Wykonuje technikę Tatsumaki.
Spoiler:
Tatsumaki- Tworzę w okręgu 1m wokół mnie „tornado” powodujące rozproszenie ataku o szybkości mniejszej niż moja szybkość +2. Przez to tornado można przejść tylko wtedy gdy ma się wytrzymałość wyższą od mojej siły o co najmniej 2 punkty. (oczywiście owe tornado się rozstępuje gdy ja chce przejść)
Owa technika rozwiąże większość moich problemów.
P.S. Mam 2x większą szybkość od Yashi'ego i moja siła jest także wyższa od jego wytrzymałości. Tak więc powinienem wykonać ją spokojnie i powinna też rozproszyć Byakurai'a.
Yashi - kiedy zauważył, że jego cięcie przez Ciebie przeleciało, to zorientował się, że to jakaś iluzja :d
Po swoim ataku, Mani odskakuje na bezpieczną odległość. Nie sprecyzował jednak czy odskakuje do tyłu, w lewo, lub w prawo, więc niech rzut zadecyduje:
[Rzut kością k12. Rezultaty wyników: 1-4 odskok do tyłu, 5-8 w lewo, 9-12 w prawo. Wynik: 10 (odskok w prawo).
Mani odskakuje w prawo, dzięki czemu uniknął ataku Yashiego. Następnie wykonuje technikę Tatsumaki. Wokół niego pojawia się niewielkie tornado. Yashi siedzi w ukryciu i przygotowuje Kidou.
Shinigami
Gdy usłyszałem wystrzał byakurai'a to wyczekuje do ostatniej chwili, żeby wiedzieć z której strony jest przeciwnik. Po czym sam wykonuje Byakurai'a w jego stronę (rozpraszam w jednym małym miejscu moje tornado tak by Byakurai przeszedł oraz następna technika). I do tego jeszcze dodaję technikę Uinburedo
Spoiler:
Uindoburedo -Gromadzę w zanpakutou reiatsu po czym wystrzeliwują ją w stronę przeciwnika w postaci fali powietrza, która jest w stanie, spowodować u przeciwnika poważne rany. Atak moja Siła +2
Myślę, że jak nie jedna to druga technika dopadnie Yashi'ego.
Wasze 2 promienie Byakurai trafiają w siebie nawzajem.
[Rzut na przebicie. K20:
Yashi: 14 + 3 (modyfikator za inkantację) -3 (modyfikator za krótki post) = 14
Manipyureta: 16]
W rezultacie Byakurai Mani przebija się przez Kidou Yashiego. Jednak w wyniku zderzenia po promieniu zostają jedynie nieznaczne strzępy energii, więc nie robi on mu wiele.
Yashi zdekoncentrowany trafieniem Kidou nie zauważa w porę drugiego ataku przeciwnika. Ze względu na dwukrotnie większą szybkość nie może go uniknąć. Fala reiatsu w postaci powietrza trafia Yashiego z siłą równą 12. Jest ona dokładnie 4 razy większa od wytrzymałości Yashiego równej 3.
Upada on na ziemię i zaczyna mocno krwawić. Nie jest już w stanie dalej walczyć.
Walkę wygrywa Manipyureta.